Power Optimizers voor zonnepanelen

Meer en meer worden Power Optimizers mee aangeboden bij nieuwe of reeds bestaande zonnepaneelsystemen. Wat doen Power Optimizers en zijn ze echt nodig?

Waarom een Power Optimizer gebruiken bij je zonnepanelensysteem?

Zonnepanelen worden standaard in serie geplaatst en dit betekend dat het zwakste zonnepaneel de maximum opbrengst op dat moment bepaald. Normaal is dit geen probleem want alle zonnepanelen zijn evenwaardig en hebben het zelfde rendement.

Dit veranderd echter als er één zonnepaneel in een schaduw valt (door een dakvenster, schouw of boom). Wil je deze plaats alsnog benutten door er een zonnepaneel te plaatsen dan gebruik je Power Optimizers. Deze Power Optimizers worden aan elk zonnepaneel gekoppeld en zorgen ervoor dat elk zonnepaneel afzonderlijk gaat werken en optimaal zal renderen.

Deze Optimizers worden echt interessant als je met een verlopende schaduw te maken hebt van bijvoorbeeld een lantaarnpaal of schouw. De opbrengst en noodzaak van Power Optimizers is dus volledig afhankelijk van de situatie op je dak.

Normaal gebruik je Power Optimizers enkel als:

  • Jouw dak een schaduw opvangt door een boom, paal, schouw, bijgebouw...
  • Het gedeelte die volle zon vat op je dak te klein is en je enkele zonnepanelen wil bijleggen in (half)schaduw

Opmerking: Als je Power Optimizers wenst te gebruiken om een slechter deel van je dak te gebruiken, bekijk dan ook zeker de mogelijkheid om je zonnepanelen in een extra serie (groep) te leggen. Je omvormer moet dan wel extra groepen kunnen aansluiten.

Tip: Via Power Optimizers kan je de opbrengst monitoren van elk zonnepaneel.

Offerte zonnepanelen