Hoe zonnepanelen plaatsen op een hellend dak

Hoe worden zonnepanelen geplaatst op een hellend dak of schuin dak? Wij geven een overzicht van de verschillende installatiestappen.

Looppad uitzetten

Leg een looppad aan open door een aantal pannen naar boven toe weg te nemen zodoende er een aantal gaten in de dakbedekking gemaakt worden waarin de installateur zijn schoenen kan plaatsen om met voldoende grip een weg naar boven te vinden.

Valbeveiliging

Eens de installateur boven op het dak is, zal hij een haak bevestigen aan het dakhout om de valbeveiliging te installeren.

Markering legplan

Vooraleer een zonnepaneel installateur de panelen op het hellende dak gaat plaatsen, zal hij aan de hand van zijn legplan de grote lijnen uitzetten op het dakvlak zodoende de panelen perfect passen op het dak. Met een rolmeter en krijt markeert hij aan waar de posities van de panelen en rails geplaatst worden.

Kabelgat

Vervolgens zal de installateur een gat door het dakbeschot boren om de kabels doorheen te trekken.

Plaatsing van de beugels

De dakpannen worden open gelegd om de dakhaken en beugels vast te maken aan het dakhout. De beugels zijn verstelbaar, zodoende deze hoog genoeg uit de dakbedekking komen om de rails te kunnen plaatsen.

Rails

Vervolgens worden op de beugels de rails geplaatst.

Plaatsing zonnepanelen

De zonnepanelen worden op de rug naar boven gebracht en worden één voor één naast elkaar geplaatst. Ze worden vast gemaakt aan de zonnepanelen rails.

Aansluiten kabels

De zonnepanelen worden één voor één aan aan elkaar verbonden d.m.v. kabels. De kabels worden goed vastgemaakt aan de montageset. Vervolgens worden de pannen weer mooi op hun plaats geplaatst. De hoofdkbabel wordt door het kabelgat getrokken en aangesloten aan de omvormer.

Afwerking & onderhoud

Alle zonnepanelen worden netjes afgewerkt en gereinigd, klaar voor in de gebruikstelling.

Offerte zonnepanelen