Zonnepanelen op bitumen dak plaatsen

Bij bitumen daken mag er zeker niet geboord worden of andere montagetechnieken gebruikt worden die gaten maken in het bitumen dak. Hoe plaats je dan zonnepanelen?

Zonnepanelen op een plat bitumen dak

Als je een plat bitumen dak hebt, is je probleem misschien direct opgelost want bij het monteren van zonnepanelen op een plat dak wordt gebruik gemaakt van ballast. Men spreek niet van hechting aan de draagstructuur zelf van het dak. Groot nadeel van het gebruik van ballast is dat de draagkracht van je dak veel groter dient te zijn dan op een schuin dak.

Zonnepanelen op een schuin bitumen dak

Hier komen we met enkele restricties. Er kunnen enkel zonnepanelen gemonteerd worden op een schuin bitumen dak als de bitumineuze dakdichting rechtstreeks op het houtwerk ligt. Er wordt dan gebruik gemaakt van een bitumenhaak die waterdicht gemaakt wordt via rubbers.

Ligt er isolatie tussen de bitumen en het houtwerk dan is de montage van zonnepanelen onmogelijk op enkele uitzonderingen na.

Wil je toch de mogelijkheden bekijken of je zonnepanelen kan plaatsen op een geïsoleerd bitumen dak, dan vraag je best enkele offertes aan verschillende installateurs waarin je duidelijk stelt welk dak je hebt alsook de dikte van de isolatie. Misschien heb je een installateur die een oplossing kan bieden met de nodige bijhorden werken. ( verlengde schroeven, extra hechting, andere montage, … )

Offerte zonnepanelen