Welke zonnepanelen kiezen?

Er zijn veel zonnepaneelfabrikanten ide leveren in België. Hoe je kiest tussen deze vele merken lees je hier.

Kies een A-merk

Deze zonnepanelen merken werken reeds jaren aan hun reputatie door een eigen R&D afdeling en met de nodige controle op de geleverde kwaliteit. Kiezen voor een betrouwbare installateur zal je grotendeels op weg helpen naar een kwalitatieve fabrikant en merk. Deze installateur plaatst zoveel installaties per jaar dat kwaliteit primeert. Meestal bieden zij A-merken aan.

Uitzicht telt ook

Ook al liggen ze op je dak, je zal ze bijna elke dag zien en ook voorbijgangers zien je zonnepanelen liggen. Dus waarom niet kiezen voor een zonnepaneel dat je ook mooi vindt? Zo heb je de blauwe zonnepanelen ( +/- 300 wattpiek ) en de zwarte zonnepanelen ( +/- 350 wattpiek ) . Let wel dat het rendement primeert boven het visuele aspect. Heb je een klein dak dan zullen de egaal zwarte zonnepanelen al afvallen, spijtig genoeg.

Fabrieksgarantie

Alle fabrikanten geven minstens 10 jaar fabrieksgarantie maar wat is die fabrieksgarantie waard? Sommige merken bestaan nog maar net en werken aan hun toekomst. Deze toekomst kan echter wel een kort leven beschoren zijn en dan is je fabrieksgarantie niets waard. Ook al gaan ze niet failliet, dat wil niet zeggen dat elk merk even happig is om je de fabrieksgarantie te gunnen als er problemen zijn. Ze wijten de fouten dan aan de installatie, verkeerd gebruik (wat niet echt kan nvdr) etc. Vraag steeds aan jouw installateur van hoeveel zonnepanelen garantie je mag genieten.

Opbrengst per zonnepaneel en oppervlakte: soort zonnepaneel

Verschillende merken betekent ook verschillende opbrengsten per zonnepaneel. De opbrengst (rendement) van één zonnepaneel is afhankelijk van haar kwaliteit en het soort zonnepaneel. Niet elke fabrikant of merk brengt alle soorten zonnepanelen op de markt. Wens je een bepaald soort zonnepaneel of heb je een bepaalde opbrengst per zonnepaneel nodig, dan kan je soms al veel merken uitsluiten in je offerteaanvraag.

Aantal zonnepanelen nodig voor je installatie: Wattpiek (Wp) per zonnepaneel

Afhankelijk van de Wp opbrengst per zonnepaneel zal je een bepaald aantal zonnepanelen nodig hebben in je zonnepanelensysteem. Dit aantal is belangrijk want niet iedereen heeft onbeperkt plaats op het dak.

Offerte zonnepanelen