Zonnepanelen financieel

Van welke subsidies kan je nog genieten, hoe verkoopt de aangifte, keuring & vergunning en welke vergoedingen en bijdragen dienen te worden betaald?

 Wat doen na plaatsing

 Wat zijn de stappen die je dient te ondernemen na de plaatsing van uw zonnepanelen? Klik hier om het stappenplan te raadplegen.

Aangifte en melding

Veel kan je niet veranderen aan hoe je jouw zonnepanelensysteem koppelt aan het elektriciteitsnet en je kan ook niet kiezen tussen distributienetbeheerders. Maar is een melding en aangifte eigenlijk verplicht? Klik hier voor meer info.

Subsidies, premies en certificaten

Wat zijn de subsidies, steunmaatregelen en premies van de Vlaamse Overheid die betrekking hebben op een nieuwe plaatsing van zonnepanelen? Ontdek of je in aanmerking komt voor zonnepanelen subsidies en premies.

Vergunning & keuring

De eerste vraag dat je jezelf dient te stellen als je een zonnepanelensysteem wenst te installeren, is of je dit wel mag. En het antwoord is niet altijd positief. Ontdek hier voor wat je een vergunning nodig hebt. Voor je jouw zonnepanelen kan aansluiten op het distributienet (Grid) dien je enkele documenten bezitten. Eén daarvan is het AREI-keuringsverslag.

Vergoedingen en bijdragen

Via de elektriciteitsfactuur betaalt iedereen voor het gebruik van het elektriciteitsnet, die taks wordt bepaald op basis van je verbruik. Dien jij een netvergoeding te betalen of niet? Dient er een recyclacepremie voor de plaatsing van zonnepanelen betaald te worden? Waarom moet dit? Je ontdekt het hier.

Offerte zonnepanelen