Compleet zonnepanelen systeem kopen

Webshops en webwinkels bieden de zogenaamde complete zonnepanelen installatie paketten aan. Dat zijn zonnecellen paketten voor de doe-het-zelf of voor mensen die iemand kennen die de zonnepanelen installatie kan plaatsen.

Complete zonnepanelen set plaatsen

Meestal dien je het soort dak aan te duiden waarop de zonnepanelen worden geplaatst. Denk maar aan het schuin dak met dakpannen, schuin dak met golfplaten, schuin dak met leien... of het plat dak. Je kan meestal kiezen voor een doe-het-zelf montage of de plaatsing door een installateur. ( meerprijs? )

Wat is inbegrepen in een compleet montagepakket 

  1. Zonnepanelen

    De meeste paketten bieden poly zonnepanelen aan of mono zonnepanelen aan. Ook kan je dunne film panelen kopen. Poly zonnepanelen zijn meestal goedkoper dan de mono zonnepanelen. Mono zonnepanelen zijn zwarte zonnepanelen, terwij poly zonnecellen blauwe zonnepanelen zijn. Controleer steeds het Wp (Wattpiek: is een meeteenheid om bij fotovoltaïsche cellen (zonnecel of zonnepaneel) het elektrisch vermogen aan te geven, gemeten onder standaardomstandigheden ) van ieder paneel. Heb je te maken met monocrystalline cellen of polycrystalline cellen en controleer steeds de afmetingen van de panelen.

  2. Omvormer

    De omvormer heeft als doel de opgewekte stroom van je zonnepanelen om te zetten in bruikbare stroom voor je apparaten of het distributienet. Kies steeds een betrouwbare omvormer met een hoog rendement. De omvormer moet compact en visueel aantrekkelijk zijn. Je kan ook losse omvormers kopen.

  3. Montagemateriaal

    Uiteraard is het montagemateriaal inbegrepen, maar kan je naast de complete systemen steeds losse zonnepanelen kopen of los montagemateriaal kopen. ( schroeven, kabels, connectors, dakhaken, montagebeugels,... )

Controleer steeds de verwachte opbrengst van de installatie.

Aankooptips zonnepaneelpakket

Controleer steeds of je te maken hebt met A-merken. Controleer steeds of de installatie inbegrepen is. Let wel dat de installatiekost meestal niet inbegrepen is, daar dergelijke webwinkels mikken op de installatie van de doe-het-zelver. Is de installatie niet inbegrepen dan kan je een externe zonnepanelen installateur de werken laten uitvoeren. Wij raden aan om steeds de installatiekost bij te kopen dat de webwinkel aanbiedt, zij kennen het best het gebruikte materiaal.

Controleer steeds de levertermijn voor de doe-het-zelf installaties en de verwachte installatietermijn indien je ze ook laat installeren.

Vervolgens dien je het vermogengarantie te vergelijken en productgarantie. De zonnepanelen moeten zijn voorzien van het Duitse TuV keurmerk en/of KIWA keurmerk. De zonnepanelen moeten zijn voorzien van een CE keurmerk.

Lenen voor zonnepanelen? Zorg ervoor dat deze "bankable" zijn: dit houd in dat Nederlandse, Duitse, Belgische of Franse banken besloten hebben dat men geld mag lenen om te investeren in deze panelen. De panelen zijn dus niet alleen geselecteerd op kwaliteit, maar ook op continuïteit van de fabriek en garantieafhandeling.

Offerte zonnepanelen